Werken aan duurzame inzetbaarheid met de cao-app

Image

“Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor de huisartsenzorg, maar het is veelomvattend en moeilijk grijpbaar. De gesprekskaarten en de zelfcheck helpen om het praktisch hanteerbaar te maken voor de medewerkers en leidinggevenden op de werkvloer. En via de mooie cao-app komen deze tools letterlijk onder handbereik.” Aan het woord is Erik Schouten, senior adviseur en manager op het terrein van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen bij Leeuwendaal.

Zorgen dat je gezond aan het werk bent en blijft is terecht een belangrijk aandachtspunt in veel cao’s, zo ook in de zorgsector. Dat is extra belangrijk nu de arbeidsmarkt krap is, de werkdruk hoog en de zorgvraag complexer. Dit vraagt om groot aanpassingsvermogen van werkgevers én medewerkers. In de cao huisartsenzorg wordt dit verder uitgewerkt in het Goed voor elkaar programma.

Alle cao-afspraken en diverse tools om de cao toe te passen zijn makkelijk en toegankelijk beschikbaar in de app Cao Huisartsenzorg. Deze app hebben we ontwikkeld in opdracht van Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg. Om goed met elkaar in gesprek te gaan over duurzame inzetbaarheid zijn gesprekskaarten en een zelfcheck voor leidinggevenden beschikbaar. Samen met Erik Schouten hebben we deze tools interactief gemaakt voor gebruik in de app. De tools kunnen helpen bij het samen zorgen voor meer werkplezier en vitaliteit. Goed voor elkaar!