E-learning award voor Mobile Music Trainer

Een project dat niemand leek aan te durven: het ontwikkelen van een app die realtime feedback geeft bij muziekonderwijs.

Opdrachtgever Eric Provoost droomde ervan, Shaun Riordan en Ype van der Werf namen de uitdaging aan. In zes maanden tijd maakten ze een compleet nieuwe app voor de iPad die bladmuziek afspeelt, checkt of de noten en/of het ritme goed worden nagespeeld en feedback geeft. Een gedurfd en innovatief project, dat werd gehonoreerd met een e-learning award 2014.

Voor de Mobile Music Trainer app werden de ruime ervaring met e-learning en de technische knowhow van Yaacomm gecombineerd met de muziektechnische kennis en didactische vaardigheden van Ype van der Werf. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke app die intuïtief en makkelijk te bedienen is, voor volwassenen én kinderen.

De app ondersteunt muziekonderwijs voor 22 verschillende muziekinstrumenten, van blokfluit tot saxofoon, van viool tot contrabas. Naast een bibliotheek aan bladmuziek kan ook eigen bladmuziek worden ingeladen. Met behulp van de app kan het instrument worden gestemd. Daarna kan de muziek worden afgespeeld en nagespeeld, waarbij de app feedback geeft op de prestaties. Ook houdt de Mobile Music Trainer de vorderingen van de muziekstudent bij.

Een uniek product dat innovatie en gebruiksvriendelijkheid weet te combineren. Droomt u ook van zo’n innovatieve app of heeft u andere plannen rondom e-learning of mobile apps? Neem gerust eens contact met ons op om van gedachten te wisselen over ongekende mogelijkheden.